Op vrijdag 16-10-2015 hadden we voor de ouders van de jongeren van zuid een ouderavond georganiseerd.
Helaas konden niet alle ouders aanwezig zijn. Maar met de ouders die er wel waren hebben we gezamenlijk gegeten. De keuze bestond uit een bami of nasi die de moeder van Virgil persoonlijk heeft gekookt. Na een korte kennismaking van het team JDK en voorlichtster Ines, die speciaal was gekomen om een voorlichting te geven over opvoeden. De ouders die er waren hebben het als zeer prettige en leerzaam ervaren. De ouder werd gevraagd om zijn mening en om zijn eigen ervaring te delen met anderen. De aanwezige waren zeer enthousiast en wij natuurlijk ook je merkt dat er vraag is naar antwoorden over hoe je het beste kan opvoeden.
We hebben ook meteen onze standpunt over opvoeden duidelijk gemaakt. De stichting is een tweede huis voor de jongeren en daarom willen we vaker met ouders aan tafel zitten. Als dat niet mogelijk is proberen telefonische contact te houden. Om zo het voortgang van eigen kind te kunnen volgen en verbeteren.
Het is belangrijk te weten dat iedereen
verantwoordelijk is voor het opvoeden van onze kinderen. Zoals de quote It takes a village to raise a child.
We kijken er naar uit naar de volgende ouderavond/bijeenkomst.