Op vrijdag 23-10-2015 stond op onze agenda Walibi Fright Nights gepland. De leerlingen van locatie zuid hadden zich verheugd op de deze dag en waren heel enthousiast over wat er allemaal vandaag komen zou. We vertrokken vanaf de Bijlemerdreef rond 14.45 uur met onze eigen vervoer. De leerlingen werden verdeeld over de 3 begeleiders die mee gingen. De reis naar Walibi was heel gezellig. Het duurde wel even maar daar hoorde je niemand over klagen.

Na ongeveer een uur reizen waren we dan eindelijk aangekomen. Na heel even in de rij te hebben gestaan mochten we dan eindelijk naar binnen. We hebben een paar afspraken gemaakt en een aankomst groepsfoto. Alle kaarten waren uitverkocht en dat was zeker te merken aan al die lange wachtrijen bij de verschillende attracties. Een grote groep had het er voor over om bijna 2,5 uur lang te wachten op de achtbaan genaamd de Speed of Sound. Na de snelle en vol adrenaline rit waren de jongeren de lange wachttijd meteen al vergeten. Begeleiders Virgil en Ikram hebben er zeker ook geen spijt van gehad om samen met de jongeren de geweldige ervaring te delen. Helaas kon ik niet mee, omdat een paar leerlingen deze keer liever wilde overslaan, maar ik zal de volgende keer zeker een poging wagen. Na al dat wachten was het tijd om te eten. We hebben gezamenlijk even snel een fast meal genuttigd om dan snel weer op pad te kunnen gaan. Er stonden nog v

eel attracties op de agenda.

Na zonsondergang begonnen alle enge zombies en monsters te voorschijn te komen. Iedereen was op zijn hoede en je hoorde overal gegil en geschreeuw. De jongeren schrokken van de enge zombies en waren heel angstig. We hadden ook kaartjes voor ” the Villa” en hele enge spookhuis. Met allerlei bekende slechteriken uit verschillende Halloween films. Echt een aanrader voor iedereen die nog niet is geweest. Door het spookhuis lopen ging zeker niet makkelijk, als er 4 jongeren op je hangen en niet durven door te lopen, om even een gevoel te schetsen hoe eng het was. Uiteindelijk bij de uitgang gekomen werd je nog opgewacht door een Enge man met een kettingzaag. Het geluid alleen al van de kettingzaag was al angstaanjagend genoeg. Na deze griezelige ervaring hadden we niet door dat de tijd al gevlogen was. Het was al bijna tijd om naar huis te gaan. We besloten als groep om nog even lekker op allerlei platen die de DJ draaide helemaal uit ons plaat te gaan en vooral om coole dans skills te showen. De jongeren hadden zeker op dat moment een gevoel van gezelligheid en plezier.

Aan het eind zijn we nog even bij een speelhal wezen spelen om voor onze lieve Tenyshia enigs meisje van de groep een beer te winnen. Ik zag de jongeren daar in de speelhal als een echte team die samen bezig waren zoveel mogelijk punten te winnen om een fijne aandenken voor haar te winnen. Rond 22.00 uur avonds zijn we huis waarst gekeerd. Na natuurlijk een afsluitfoto in Halloweenstijl. De jongeren hebben zich goed gedragen en lieten aan ons zien dat ze zo een trip zeker aankunnen.

Tot de volgende keer!!!!!

Met dank aan onze Anonieme sponsor,

Met vriendelijke groeten,

Team JDK