3

Kom jij ons team versterken?

Vacature Gedragsdeskundige

Ben jij daadkrachtige en ervaren gedragsdeskundige die wij zoeken?
Dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren!

Functieomschrijving, weten wat je doet:
Ben jij van nature iemand die goed kan coachen met een flinke dosis inlevingsvermogen, flexibiliteit en een scherp analytisch vermogen? En heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening als gedragswetenschapper? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je gaat aan de slag als gedragswetenschapper voor groepswerk en ambulante begeleiding. Je ondersteunt de groeps- en ambulante begeleiders bij hun werkzaamheden. Analyseren van casussen, meewerken aan vervolgstappen en het begeleiden van intervisies behoren tot je werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor het aanmeldproces en dossiervorming. Je biedt ondersteuning aan JDK-begeleiders bij het opstellen van individuele handelingsplannen en rapportages. Je geeft leiding en begeleidt JDK-begeleiders op cliëntniveau en groepsniveau. Je hebt hierover ook nauw en proactief contact met extern betrokken partijen.

Daarnaast werk je mee aan de beleidsontwikkeling binnen stichting Jongeren Die het Kunnen, JDK, om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Jouw expertise en kennis op het gebied van kind- en jeugdpsychologie en beschermende- en risicofactoren zet je in om de begeleiders te ondersteunen in de juiste begeleiding voor de jongeren. Je sluit je aan bij overleg, begeleidingsmomenten en gesprekken. Je voert functionerings- en beoordelingsgesprekken i.s.m. de operationeel coördinator. Je werkt in het managementteam waar je ook het opleidings- en trainingsplan in kaart te brengt en uitzet. Je begeleidt de stagiaires.

Functiecriteria, benodigde kwalificaties, weten waar je moet voldoen:

 • Een relevante WO-opleiding voor de jeugdhulp
 • Een SKJ-registratie
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de jeugdhulpverlening
 • Kennis van de wet- en regelgeving van en met betrekking tot Jeugdzorg, zowel in vrijwillig als justitieel kader
 • Kennis van en inzicht in de problematiek van de doelgroep
 • Uitstekende schrijfvaardigheden

Competenties, staan in jouw kracht:
Naast de geldende kernwaarden van Stichting Jongeren Die het Kunnen, te weten respect en gelijkheid zijn de volgende competenties een vereiste:

 • Je staat sterk in je schoenen en hebt natuurlijk overwicht
 • In onverwachte situaties ben je in staat om op een juiste wijze te handelen
 • Je beschikt over een goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je bent betrouwbaar, stressbestendig en kunt goed zelfstandig werken
 • Je bent integer en effectief communicatief

Onze organisatie, dit zijn wij zijn en wat wij doen:
Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK) zet zich al bijna 10 jaar in voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar met een (licht)verstandelijke beperking en/of (ernstige) gedragsproblemen (cluster 3 en 4) vanuit Amsterdam Zuidoost maar ook in heel Amsterdam en omgeving. Deze jongeren vinden zelf geen zinvolle naschoolse tijdsbesteding en zijn gevoelig voor de – negatieve – verleidingen van de straat. De jongeren hebben een forensische zorgtitel en een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met andere problematiek. Vaak is er sprake van een groot recidive risico en psychiatrische en/of psychosociale problematiek, schulden. Plaatsingen vinden plaats in zowel vrijwillig als gedwongen kader.

JDK richt zich op het versterken van sociale vaardigheden en zelfwaarde waardoor de deelnemers een grotere kans hebben een rol te vinden in de samenleving die recht doet aan hun capaciteiten. De lat wordt hoog gelegd: voorbereiding op betaald werk is met elke deelnemer de inzet. Stichting JDK behandelt elk kind als uniek, en heeft ook oog voor de ondersteuningsbehoefte van elk kind. Door middel van het aanbieden van naschoolse sport- dans- muziek- en andere fysieksociale activiteiten vindt JDK de ingang om de deelnemers hun kwaliteiten positief te laten ervaren. De vraag naar ambulante begeleiding groeit sterk, waardoor onze focus steeds meer hierop komt te liggen.

Contractduur 7 maanden

Parttime uren: 32 per week

Soort dienstverband: Parttime, Bepaalde tijd

Salaris: €3.197,00 – €4.556,00 per maand

Aanvullende betalingen:

 • Overuren uitbetaald
 • Vakantiegeld

Arbeidsvoorwaarden:

 • Budget voor professionele ontwikkeling
 • Reiskostenvergoeding

Werkschema:

 • Dagdienst
 • ma-vr

Thuiswerken:

 • Nee

Geïnteresseerd?

Reageer op deze vacature

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

JDK info

020-210 11 28
info@jongerendiehetkunnen.nl
Bijlmerdreef 1289,
1103 TV, Amsterdam Zuidoost

JDK zakelijk

NL 42 INGB 0006 1975 64
KvK 55502148
RSIN: 851741095
Privacybeleid
Klachtenregeling