3

Kom jij ons team versterken?

Vacature Manager Bedrijfsvoering

Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK) is op zoek naar een gedreven manager bedrijfsvoering die de groei ambitie van JDK op zakelijk vlak in goede banen kan leiden. Stichting JDK zet zich al bijna 10 jaar in voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar met een (licht)verstandelijke beperking en/of (ernstige) gedragsproblemen. JDK richt zich op jongeren in Amsterdam Zuidoost, maar maakt inmiddels een groei door naar dienstverlening in heel Amsterdam en de Zaanstreek en Almere. Deze groei betekent dat de bedrijfsvoering van de stichting een belangrijke ontwikkeling moet doormaken om de gewenste begeleiding te kunnen gaan bieden aan meer jongeren vanuit meerdere locaties. Een functie waarin je dus echt impact kan maken!

De kern van de functie

Als manager bedrijfsvoering sta je voor de mooie uitdaging om samen met de oprichter van de stichting de organisatie verder te professionaliseren en de dienstverlening uit te breiden.

Dit betekent dat er beleid ontwikkeld moet worden, bedrijfsprocessen opnieuw ingericht kunnen worden, en de planning en control cyclus inclusief externe verantwoording van subsidiegelden volledig onder controle moet zijn.

 

Plaats in de organisatie

Je functioneert direct onder het bestuur van de stichting en werkt nauw samen met de oprichter/directeur. Hierbij is de focus van de directeur gericht op de kwaliteit van de zorg, ontwikkeling van methodieken en behandeling, externe acquisitie en adviseur. De manager bedrijfsvoering richt zich met name op de interne organisatie, verantwoording en processen.

Activiteiten/resultaten

Als manager bedrijfsvoering richt je je op de volgende resultaatgebieden:

 1. Strategie en beleid

Je zorgt voor het voorbereiden en realiseren van beleid, en formuleert en behaalt heldere en concrete doelstellingen.

 1. Management

In deze functie geef je op een coachende manier leiding aan de medewerkers van de ondersteunende diensten (nu 3 personen) en zorg je voor de operationele aansturing van de zorg coördinatoren. Medewerkers kunnen optimaal hun werk verrichten en worden in hun kracht gezet.

 1. Jaarrekening en begroting

Je draagt zorg voor de tijdige en correcte totstandkoming van de jaarrekening en begroting. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen van overige jaarstukken (financieel en non-financieel) ten behoeve van het bestuur, de accountant en overige externe partijen.

 1. Financiële beleid

Je bereid financiële (beleids)voorstellen voor en bent verantwoordelijk voor opstellen en monitoren van verantwoording van subsidie aanvragen, aanbestedingen en fondsenwerving

 1. Procesbeheer en optimalisatie

In de groeiende organisatie is het van belang dat processen goed ingericht zijn en waar nodig geoptimaliseerd, zodanig dat werkzaamheden efficiënter, effectiever en met een zo hoog mogelijke klantgerichtheid uitgevoerd kunnen worden. Hierbij is de ISO certificering van JDK een belangrijk aandachtspunt.

 1. Projecten

Projecten worden binnen afgesproken tijd, scope en budget gerealiseerd.

 

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau in de richting van bedrijfskunde, management, economie.
 • Leidinggevende ervaring, bij voorkeur in de zorg
 • Kennis van bedrijfsadministratie, accounting en (management)control
 • Kennis op het brede aspect van bedrijfsvoering in een groeiende organisatie (scale up)
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving, maatschappelijke en branchegerichte ontwikkelingen
 • Ervaring met processen inrichtingen en optimaliseren
 • Strategische denker en netwerker
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

 

Competenties

 • Hands on mentaliteit
 • Open en toegankelijke houding, met sterk verbindend vermogen
 • Is een inspirator en teamplayer  
 • Besluitvaardig en daadkrachtig
 • Stimuleert en enthousiasmeert medewerkers, coachende manier van leidinggeven

 

Wat bieden wij je:

 • Salaris conform schaal 10 Sociaal Werk: € 3.221, – tot € 4.830, – bruto op basis van 36 uur contract. Inschaling is afhankelijk van ervaring en scholing.
 • Contract voor 32 uur per week
 • Start met tijdelijk contract voor 1 jaar
 • Een jong en enthousiast team om mee samen te werken. Een betrokken bestuur.
 • Veel ruimte om jouw werk naar eigen inzicht vorm te geven

 

Onze organisatie:

Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK) zet zich al bijna 10 jaar in voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar met een (licht)verstandelijke beperking en/of (ernstige) gedragsproblemen (cluster 3 en 4) vanuit Amsterdam Zuidoost maar inmiddels ook in heel Amsterdam en omgeving. Deze jongeren vinden zelf geen zinvolle naschoolse tijdsbesteding en zijn gevoelig voor de – negatieve – verleidingen van de straat.

JDK richt zich op het versterken van sociale vaardigheden en zelfwaarde waardoor de deelnemers een grotere kans hebben een rol te vinden in de samenleving die recht doet aan hun capaciteiten. De lat wordt hoog gelegd: voorbereiding op betaald werk is met elke deelnemer de inzet. Stichting JDK behandelt elk kind als uniek, en heeft ook oog voor de ondersteuningsbehoefte van elk kind. Door middel van het aanbieden van naschoolse sport- dans- muziek- en andere fysiek sociale activiteiten vindt JDK de ingang om de deelnemers hun kwaliteiten positief te laten ervaren.

In de context van gezamenlijke inspirerende activiteiten plus individuele aandacht wordt gezamenlijk met de jongeren gewerkt aan een positieve toekomst in de maatschappij.

 

Solliciteren:

Ben je enthousiast? Stuur dan jouw CV en motivatie uiterlijk 13 april naar

info@ jongerendiehetkunnen.nl.

Heb je vragen naar aanleiding van de vacature, mail dan naar j.kalwij@jongerendiehetkunnen.nl en we nemen contact met je op. 

Geïnteresseerd?

Reageer op deze vacature

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

JDK info

020-210 11 28
info@jongerendiehetkunnen.nl
Bijlmerdreef 1289,
1103 TV, Amsterdam Zuidoost

JDK zakelijk

NL 42 INGB 0006 1975 64
KvK 55502148
RSIN: 851741095
Privacybeleid
Klachtenregeling