3

Kom jij ons team versterken?

Vacature Medewerker Financiën

Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK) is op zoek naar een gedreven medewerker financiën die samen met het JDK team de Stichting kan professionaliseren. Stichting JDK zet zich al bijna 10 jaar in voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar met een (licht)verstandelijke beperking en/of (ernstige) gedragsproblemen. JDK richt zich op jongeren in Amsterdam Zuidoost, maar maakt inmiddels een groei door naar dienstverlening in heel Amsterdam en de Zaanstreek en Almere. Deze groei betekent dat er een toenemende behoefte is aan administratieve ondersteuning, rapportages en financiële verantwoording. 

De kern van de functie

Jouw rol is gericht op het zelfstandig voeren van de financiële administratie van de Stichting en het beheren van geldstromen. Je draait je hand niet om voor het inrichten en beheren van de planning en control cyclus. Je verzorgt in samenwerking met betrokken partijen het opstellen van jaarrekeningen en rapportages. Daarnaast weet je precies wat er wanneer nodig in voor de (financiële) verantwoording van subsidies. In deze rol krijg je veel ruimte om de processen en rapportages zelf in te richten.

 

Plaats in de organisatie

Als medewerker financiën werk je in het serviceteam en val je direct onder de manager bedrijfsvoering.  

Activiteiten/resultaten

Als medewerker financiën richt je je op de volgende kernactiviteiten.

 1. Financiële gegevens verwerken – Je zorgt voor verwerking van crediteuren en debiteuren administratie en bijhouden van gehele boekhouding.

 

 1. Informatie beschikbaar stellen – Je zorgt voor het opstellen van (financiële) rapportages en management informatie zodat management, bestuur en extern betrokken tijdig en volledig geïnformeerd zijn. Ook verzamel je gegevens voor het opstellen van de begroting, de jaarrekening en periodieke financiële overzichten.

 

 1. Bedrijfsadministratieve processen inrichten en verbeteren – Je signaleert mogelijkheden tot verbetering in werkmethoden en procedures binnen de administratieve organisatie.

 

 1. Financieel beleid realiseren – Je adviseert over c.q. ontwikkelt, in overleg met de directie, het te voeren financiële beleid. Vervolgens zorg je voor de uitvoering en realisatie van het financieel beleid.

 

 1. Financiële positie beheren – Je bewaakt de financiële (liquiditeits-)positie van de instelling en levert een bijdrage aan het verwerven van alternatieve financiering (subsidies en fondsen) door het onderhouden van contacten met subsidiegevers en financiers;

 

 1. Verslaglegging verzorgen – Je draagt zorg voor de verslaglegging van de financiële positie van de organisatie en onderhoudt contact met accountants ten aanzien van de verslaglegging.

 

Functie-eisen

 • Financiële opleiding op Hbo niveau;
 • Kennis van de toepassing van (financiële) applicaties en automatiseringspakketten;
 • Kennis van administratieve procedures en relevante wetgeving;
 • Kennis van en inzicht in de administratieve processen en inrichting van de afdeling(en), alsmede in (het begrippenkader van) de administratieve organisatie;
 • Ervaren met Excel;
 • Analytisch vermogen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

 

Competenties

 • Integer, stressbestendig
 • Ordelijk en nauwkeurig
 • Zelf startend en initiatiefrijk
 • Communicatief sterk

 

Wat bieden wij je:

 • Salaris conform schaal 7 sociaal werk: € 2.564, – tot € 3.581, – bruto op basis van 36 uur contract. Inschaling is afhankelijk van ervaring en scholing.
 • Contract voor 24 uur per week
 • Start met tijdelijk contract voor 1 jaar
 • Een zelfstandige en afwisselende functie binnen een leuke en boeiende werkomgeving. Je komt te werken in een enthousiast team.
 • Veel ruimte om jouw werk naar eigen inzicht vorm te geven

 

Onze organisatie, dit zijn wij zijn en wat wij doen:

Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK) zet zich al bijna 10 jaar in voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar met een (licht)verstandelijke beperking en/of (ernstige) gedragsproblemen (cluster 3 en 4) vanuit Amsterdam Zuidoost maar inmiddels ook in heel Amsterdam en omgeving. Deze jongeren vinden zelf geen zinvolle naschoolse tijdsbesteding en zijn gevoelig voor de – negatieve – verleidingen van de straat.

JDK richt zich op het versterken van sociale vaardigheden en zelfwaarde waardoor de deelnemers een grotere kans hebben een rol te vinden in de samenleving die recht doet aan hun capaciteiten. De lat wordt hoog gelegd: voorbereiding op betaald werk is met elke deelnemer de inzet. Stichting JDK behandelt elk kind als uniek, en heeft ook oog voor de ondersteuningsbehoefte van elk kind. Door middel van het aanbieden van naschoolse sport- dans- muziek- en andere fysieksociale activiteiten vindt JDK de ingang om de deelnemers hun kwaliteiten positief te laten ervaren.

In de context van gezamenlijke inspirerende activiteiten plus individuele aandacht wordt gezamenlijk met de jongeren gewerkt aan een positieve toekomst in de maatschappij.

 

Solliciteren:

Ben je enthousiast? Stuur dan jouw CV en motivatie uiterlijk 13 april naar

info@ jongerendiehetkunnen.nl.

Heb je vragen naar aanleiding van de vacature, mail dan naar j.kalwij@jongerendiehetkunnen.nl en we nemen contact met je op. 

Geïnteresseerd?

Reageer op deze vacature

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

JDK info

020-210 11 28
info@jongerendiehetkunnen.nl
Bijlmerdreef 1289,
1103 TV, Amsterdam Zuidoost

JDK zakelijk

NL 42 INGB 0006 1975 64
KvK 55502148
RSIN: 851741095
Privacybeleid
Klachtenregeling