Eternity en JDK organiseert een Empowerment weekend op de hei voor jongeren uit Amsterdam Zuidoost. Tijdens dit weekend gaan we met 30 jongeren, trainers en begeleiders (in het weekend van 10, 11 en 12 oktober) naar groepsaccomodatie De Buitenjan in Veldhoven.

Jongeren gaan op een leuke en ontspannende manier aan de slag met de volgende thema’s:

1. Sociale vaardigheden

2. Mening leren formuleren en uiten door middel van debatten

3. Samenwerken met leeftijdsgenoten aan een maatschappelijke activiteit.

4. Kennis van de sociale voorzieningen in hun naaste omgeving.

5. Inzicht in de mogelijkheden om een idee tot een project uit te werken (via jongerensubsidies)

6. Het stimuleren van ondernemersdrift en zelfredzaamheid

Verder zijn er leuke sport- en spelactiviteiten en voor een eten, drinken en snacks wordt gezorgd door ervaren koks uit Zuidoost. Kortom het wordt een spectaculair en interactieve weekend, waarbij jongeren in een geheel andere omgeving met elkaar in interactie gaan.