3

Dit is wat wij doen

Dagbesteding

JDK stelt zich ten doel jongeren met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen uitzicht te bieden op een positieve toekomst door hun persoonlijk en sociaal potentieel te versterken en hen stap voor stap zelfstandig te leren functioneren in de samenleving. Een afgeleid doel is maatschappelijk bewustzijn over deze groep op gang te brengen door middel van publicaties over deelnemers en hun ontwikkeling. In de eerste jaren van JDK is ervaring opgedaan met de aanpak. Deze wordt continu geëvalueerd op grond van de ervaringen van onze JDK-begeleiders, deelnemers, hun ouders en daarnaast hanteert JDK een overzichtelijk cyclus rondom kwaliteitsmanagement. Aanwezigheid, uitval, vorderingen in groepsprocessen en individuele groei wordt van elke deelnemer geregistreerd.

8 – 13 jaar

JDK Primary

Na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan met de problematiek van de jongeren in de leeftijsdgroep 13-17 jaar is besloten om voor deze doelgroep al op jongere leeftijd een aanbod te creëren. De leeftijdsgroep 10-12 jaar hebben hetzelfde aanbod als Secundairy, maar dan 2 dagen in de week. De doelgroep kenmerkt zich door jongens met cognitieve -en/of gedragsproblematiek uit het speciaal basisonderwijs. Het doel is om deze jongeren al op deze leeftijd gedragsmatig te beïnvloeden, hun talenten te ontplooien en meer zicht te geven in het maken van juiste keuzes.

jdk primary

13-17 jaar

JDK Secondary

jdk secondary

Om de doelgroep een kans op een positieve toekomst te geven, biedt het JDK- secondary traject (13-17 jaar) drie dagen in de week naschoolse activiteiten aan onder professionele begeleiding. In eerste instantie gebruikt JDK voornamelijk teamsportactiviteiten om tot verbetering van de sociale vaardigheden te komen. Deze sportactiviteiten bestaan uit fysieksociale groepsactiviteiten zoals fitness, kickboksen, voetballen, en dansen. Andere groepsactiviteiten zijn kooklessen (verantwoord eetpatroon aanreiken), toneel en sociale vaardigheidslessen. De groepsactiviteiten zijn de ingang tot het aanleren van sociale vaardigheden waaronder de impulsbeheersing, samenwerking, discipline, verantwoordelijkheidsgevoel en eigen waarde.

De oprichter

Hoe het allemaal begon…

JDK is in Amsterdam opgericht in 2012. Lees hier hoe het allemaal begon.

Help ons helpen

Steun ons eenmalig of word donateur!

Onze donateurs zijn de motor van onze stichting. Als donateur van de stichting steunt u ons structureel en stelt u ons in staat om onze projecten blijvend te financieren. We zetten uw geld in waar het het hardst nodig is. Zo kunnen we samen structureel iets verbeteren binnen de lopende projecten of aankomende nieuwe projecten.

JDK info

020-210 11 28
info@jongerendiehetkunnen.nl
Bijlmerdreef 1289,
1103 TV, Amsterdam Zuidoost

JDK zakelijk

NL 42 INGB 0006 1975 64
KvK 55502148
RSIN: 851741095
Privacybeleid
Klachtenregeling

Social Pact JDk Jongern Die het Kunnen