Het jaarlijks evenement Bruggen Bouwen in Zuidoost, waar het maken van bruggen en verbinding centraal staat.

Klik hier voor een terugblik op het evenement!

Dit jaar hebben wij ook aandacht besteedt aan het 50 jaar bestaan van de Bijlmer.
Dit evenement was opnieuw een enorm succes.

Wij zijn alle sponsoren en externe partijen ontzettend dankbaar die ervoor hebben gezorgd dat de 250 aanwezige jongeren hebben mogen genieten van dit prachtige evenement.

geschreven door Dajana Marusic

Om 09.30 uur waren de eerste leerlingen aanwezig. De dag begon met een warming-up, verzorgd door de JDK-ambassadeur en top kickbokser Remy Bonjasky. Om 10.00 uur startte de eerste activiteit. Voor alle leerlingen waren er in totaal zeven activiteiten gepland en elke activiteit duurde 20 minuten. Iedere groep bestond uit 12 leerlingen. De begeleiders van de groepen kregen een rooster waarin de activiteiten en plattegrond werd weergegeven. De activiteiten bestonden uit educatieve workshops, sport- en dansactiviteiten en er werden workshops aangeboden door de defensie, brandweer en het ambulancepersoneel. Zo mochten de jongeren een kijkje nemen in een brandweer- en ambulance wagen. De mannen van defensie hadden een bootcamp voorbereid waarin jongeren in korte tijd een intensieve work-out kregen: de leerlingen hebben ervaren hoe zwaar een rugzak is van een een militair!

De educatieve workshops hadden als onderwerp Sexting and Grooming (veilig gebruik van social media), seksuele voorlichting (aangeboden door Qpido), gezonde voeding en de gevaren van alcohol en cannabis (aangeboden door CIA).

Na de vierde workshop was er pauze en kregen de leerlingen fruit en water aangeboden ter bevordering van een gezonde levensstijl. Toen iedereen was uitgegeten ging het verassingoptreden van start. Een deel van onze leerlingen hebben onder begeleiding van Clyde van Kanten opgetreden met hun brassband. Onze JDK leerlingen hebben twee maanden intensief gerepeteerd om het optreden zo goed mogelijk te laten verlopen. Het optreden verliep vlekkeloos en de reacties waren dan ook uiterst positief! Voor de leerlingen eindigden de dag om 14.00 uur. Dankzij de inzet van de vrijwilligers en het personeel van het JDK-team is de dag zeer goed verlopen. En aan de reacties van de leerlingen af te lezen, kunnen zij niet wachten om volgend jaar weer deel te nemen aan het Bruggen Bouwen evenement!