Activiteit uitgelicht: kickboksen

Bij het kopje activiteit uitgelicht zullen wij het bij elke nieuwsbrief uitgebreid hebben over de activiteiten die stichting jongeren die het kunnen aan de jongeren aanbied.

Stichting jongeren die het kunnen biedt verschillende (sport)activiteiten aan om de jongeren op deze manier de jongeren sociale vaardigheden aan te leren. Elke activiteit word aangeboden met een bepaald doel. Dit keer zullen wij het hebben over het kickboksen.

De sport is bedoelt om de jongeren te leren omgaan met hun agressie en weerbaarheidsprobleem. Tijdens het kickboksen zitten wij op een paar belangrijke aspecten zoals; Respect, discipline, het accepteren van gezag, het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen en het reguleren van hun agressie probleem. Voor veel jongeren is deze sport een uitlaatklep. Zij krijgen de ruimte om hun agressie en woede tijdens deze kickbokstraining te reageren op de zak. De kickboks training vind plaats in sportcentrum Henny Pleizer die tevens ook sponsor is van JDK. De training wordt geven door Marc Green. Marc zet zich samen met de JDK begeleider volledig in om de jongeren de belangrijke aspecten mee te geven en een stapje hoger te brengen in de sport.

Via Marc heeft een oud leerlingen “Adonis Sugura Mendez” een wedstrijd op een kickboks gala gevochten. In de drie jaren dat Adonis bij JDK heeft gezeten, heeft hij zich weten te ontwikkelen van een opstandige jongen met agressieproblemen naar een jongen met respect en discipline voor zijn omgeving. Adonis gaf aan verder te willen met de sport en wilde een stapje hoger door in de ring te gaan staan. Op het filmpje is te zien hoe Adonis zijn mannetje stond.

Maar agressieve jongeren leren kickboksen klinkt hetzelfde als een pyromaan lesgeven in de meest effectieve manieren van brandstichting. Vanuit de wetenschap is tot op heden nog geen overtuigend verband aangetoond tussen vechtsport en agressie. Maar hier leren ze hoe zij zichzelf moeten verdedigen een situatie moeten de-escaleren.

kickboksen2Kickbox helpt bij het aanleren van onder meer:

  • Zelfvertrouwen te ontwikkelen
  • Om te gaan met winnen en verliezen
  • Om te gaan met regels
  • Assertiever te worden en steviger in de schoenen te staan
  • Met iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht, sekse, te kunnen spelen/trainen
  • Om te gaan met de eigen kracht en de kracht van een ander
  • Agressie en woede beter te reguleren
  • Bepaald (onwenselijk) gedrag aan te passen

[row]

[/row]