Op vrijdag 11-12-2015 zijn we uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de jeugdgevangenis Teylingereind.
Het was niet zomaar een uitnodiging wij werden uitgedaagd om een wedstrijd te komen spelen tegen het team Teylingereind. Het JDK team accepteerde de challenge.
Eindelijk aangekomen moesten we nog met z’n allen langs de controle, de jongeren besefte toen pas dat het echt streng beveiligd was. Er mochten geen telefoons mee naar binnen en zonder legitimatie kwam je er niet in.

Na ongeveer 10 deuren voorbij te zijn gelopen kwamen we eindelijk aan in de kleedkamer. De jongeren waren zichtbaar gespannen en stilletjes. We moesten ons snel omkleden want het team Teylingereind was al met de warming-up bezig.
Team Teylingereind kwam op een voorsprong te staan maar wij hadden supersub Virgil hij viel in en scoorde meteen 2 doelpunten en daarmee kwamen we met 1-2 voor te staan.
Het weer zat niet echt mee maar de jongeren leken zich er niets van aan te trekken. Iedereen heeft speelminuten gekregen en zij waren ook zeer betrokken bij de wedstrijd.

14Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door het team JDK met 2-3. Alhoewel de laatste minuten wel heel spannend waren konden we met opgeheven hoofd het veld verlaten. Na de felicitaties van de tegenstanders te hebben ontvangen zijn we direct naar binnen gegaan om ons om te kleden.
We kregen nog een rondleiding en wat te eten en drinken.
Tijdens de rondleiding werden we begeleid door jeugdgevaningisbegeleider Daniël hij werd geassisteerd door drie jongeren die daar in detentie zaten. De jeugdgevangenen vertelde wat ze mee maakten en wat ze allemaal moesten missen.
Je kon zichtbaar merken dat ze het niet leuk vonden en het zeker niemand toe wilde wensen om ooit in dezelfde ernstige situatie als zij te belanden.

Onze jongeren hebben een bruikbaar advies gekregen van de jeugdgevangenen. En dat was dat ze moesten mee doen aan JDK en luisteren naar de begeleiders. Wat ik heel belangrijk vond was dat zij school heel serieus moesten nemen en het nooit moeten verlaten.

Het is niet stoer om vast te zitten en diegene die dat zegt slaat de plank echt mis en beseft niet wat een leven zonder vrijheid echt is.
In Jeugdgevangenis Teylingereind moet alles vragen, het licht gaat op een bepaalde tijd aan, alles verloopt volgens een schema en je mag maar 1 bezoek uurtje in de week om je familie te zien. Het was een leerzame ervaring en vooral een waarschuwing naar onze jongeren toe.

Jeugdgevangenis Teylingereind is niet de plek waar je wilt belanden en daarom geloof in jezelf en doe je best om wat van je leven te maken.

Bekijk hier de website van Jeugdgevangenis Teylingereind >>