Bumperballs en Archery Tagz

15Op 22-12-2015 hadden wij met de jongeren van zuid een extra vakantieactiviteit georganiseerd. De jongeren moesten dit keer vroeg uit de veren. We verzamelden om 09.45 bij onze kantoor op de Bijlmerdreef. Revanio moest de bus van 07.00 uur pakken om op tijd aan te komen en Omar was al om 08.15 bij Tenyshia voor de deur. Dat is de spirit die je moet hebben, niemand wilde deze leuke dag missen. Het duurde dit keer niet lang en we waren snel ter plaatse.

De jongeren konden niet wachten om te beginnen. We kregen twee begeleiders bij de activiteiten Bumperballs en Archery Tagz. Zij vertelde ons kort over hoe het dagprogramma eruit zou zien. Als eerst begonnen wij met een uurtje Archery Tagz. Nadat we kort een uitleg hadden gekregen mochten we even zelf oefenen… We werden in twee teams verdeeld en het team die geen spelers meer overhield had verloren. Na een paar potjes te hebben gespeeld en gewonnen natuurlijk, begin je het door te hebben. Hoe je lekker hard en gericht kan schieten. Zeker een aanrader om ooit een keer te spelen. De jongeren vonden het kei gaaf en zeker een cool spel.

Het tweede spel was Bumperballs. Wederom weer een korte uitleg, want de jongeren stonden te popelen om in opgeblazen bal te springen en elkaar legaal ondersteboven te duwen en te gooien. We werden in twee teams verdeeld en de bedoeling was om zoals bij normaal voetbal te winnen en een doelpunt meer te maken dan je tegenstander. Alleen dit keer doe je dit met je bovenlichaam in een opgeblazen bal met lucht en alleen je voeten vrij. De jongeren waren meer gericht op elkaar dan op het voetballen, zij hadden echt plezier met elkaar en je zag iedereen met een glimlach op zijn gezicht. Justin was niet uit het veld te slaan en zelfs nadat iedereen er helemaal van buiten adem was. Wilde hij doorgaan. Er werd ons een normaal potje voetbal aangeboden omdat het toch verleidelijke was voor de jongeren om lekker normaal rond te rennen en te voetballen. iedereen wilde meedoen, maar je mag raden wie er in een opblaasbare bal wilde blijven. Ja Justin, hahahah prachtig om de jongeren te zien als kleine kinderen in een snoepwinkel. Zeker een geslaagde dag!! En als het niet mooier kon werden we getrakteerd op het huis voor nog een uurtje Archery Tagz.

De jongeren hadden er zin in en heel even waren we vergeten dat er nog een buitenwereld bestond. We hadden wel uren door kunnen gaan. Fantastisch dat dit allemaal mogelijk was voor hen.

Om jullie een impressie te geven, hierbij twee video’s. Zet de speakers maar aan!

[row]
[column lg=”4″ md=”4″ sm=”12″ xs=”12″ ]
Bumperballz deel 1

[youtube id=”n9BPZ_1Z5JA” align=”center” mode=”lazyload” autoplay=”no” maxwidth=”300″]
[/column]

[column lg=”4″ md=”4″ sm=”12″ xs=”12″ ]
Bumperballz deel 1

[youtube id=”rsTX2mSGOMo” align=”center” mode=”lazyload” autoplay=”no” maxwidth=”300″]
[/column]

[/row]

Team JDK