Donderdag 20 juli zijn wij met een aantal jongeren naar Georgië gegaan. Een prachtige ervaring voor de jongeren zowel als de begeleiders. Onze JDK begeleider Randell Thorpe verteld hieronder zijn ervaring met de jongeren. Wilt u meer weten over onze reis naar Georgië, bekijk dan het jaarverslag 2016/2017.

”Afgelopen zomer vertrokken wij met 13 jongeren richting Georgië. De meeste jongeren waren nog nooit eerder op vakantie geweest zonder hun ouders. Voor enkele jongeren was het überhaupt de eerste keer op vakantie. Wij vertrokken vroeg in de ochtend vanaf locatie zuid oost.

Na een korte speech van meester Virgil, vertrokken wij met de bussen richting Schiphol.

Aangekomen op Schiphol merkte je dat een aantal jongeren lichte spanning kregen, tijdens de vlucht viel het gelukkig mee.

Na een vlucht van ruim 3 uur hadden wij een tussenstop in Oekraïne. Deze tussenstop duurde ruim 7 uur! Er was duidelijk te zien dat wij hier niet echt gewenst waren. Ook de jongeren voelde dit maar hebben hier perfect op gereageerd. Na een aantal potjes kaarten, Bordspelletjes en een aantal dutjes was het al weer tijd voor onze doorvlucht.

Wij kwamen laat in de nacht aan in Georgië. Bij aankomst waren er wat problemen met de paspoorten. Dit in combinatie met vermoeidheid en honger maakt het lastig voor de jongeren. Ook hier op hebben hun prima op gereageerd. Na een kleine oponthoud vertrokken wij naar ons hotel.

Ondanks een lastige heen reis. Was het een hele fijne tijd in Georgie. Wij hebben opgetrokken met lokale Georgische jongeren met ongeveer de zelfde leeftijd.

Waar gedacht werd dat de jongeren moeite hadden om te acclimatiseren en op te trekken met de andere deelnemers, was het vanaf dag een al een hechte groep. Wij hebben veel activiteiten gedaan om de samenwerking te bevorderen en elkaar beter te leren kennen.

Wij hebben gekampeerd, gesport, culturele avonden gehouden, gehiked (berg beklimmen) en nog vele andere mooie activiteiten. De tien dagen waren zo snel voorbij gegaan dat de jongeren moesten huilen bij vertrek.

Dit is voor zowel de jongeren als de begeleiders een ervaring die wij niet snel gaan vergeten. Op naar de volgende vakantie.”