3

mensen met know-how

Bestuur

Wij stellen u voor aan ons bestuur.

Heleen Terwijn

Voorzitter

Heleen Terwijn (1967) studeerde Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde postdoctoraal de opleiding tot Psychotherapeut te Leiden. In 1998 richtte ze IMC Weekendschool op, een school voor aanvullend onderwijs waar jongeren drie jaar lang elke zondag lessen volgen van gepassioneerde vakexperts, om de maatschappij en zichzelf te leren kennen. Terwijn is Directeur Strategie van IMC Weekendschool en doet onderzoek naar de sociale determinanten van motivatie voor studie en werk. Zij bekleedt diverse bestuurs- en adviseursfuncties, onder andere bij Save the Children Nederland, Het Nederlands Philharmonisch Orkest en het German Marshall Fund of the United States.
Over JDK zegt ze: “Virgil Tevreden laat zien dat ook de aller-lastigste jongeren een positieve rol kunnen spelen in de maatschappij. Hij boekt fantastische resultaten met de jongeren, en leidt trainers op in zijn aanpak. JDK verdient brede maatschappelijke steun omdat elke investering zich terugbetaalt in een betere maatschappij, en een beter leven voor Jongeren Die het Kunnen.”

Hans van Hoeij

Begeleider

Hans van Hoeij (1973) studeerde Econometrie aan de Universiteit Tilburg en volgde postdoctoraal de opleiding Executive Master in Finance & Control aan het Energy Delta Institute te Groningen. Als zelfstandig financieel adviseur helpt hij financiële afdelingen van bedrijven met strategische en operationele vraagstukken. Daarvoor werkte hij als extern- en intern adviseur bij onder andere PriceWaterhouseCoopers, IBM en Essent. In zijn werk is hij altijd bezig met het beter en efficiënter maken van bedrijven en bedrijfsprocessen. Een cruciale factor daarin zijn de medewerkers van bedrijven; het ontsluiten van hun potentieel is de sleutel tot het succes van een bedrijf.
Hierin schuilt ook zijn motivatie voor Stichting JDK: “Virgil weet als geen ander deze, in ogen van velen, lastige en moeilijk te begeleiden jongeren te motiveren om het beste uit zichzelf naar boven te halen en zo kansen voor zichzelf te creëren in de maatschappij. En dat ook nog eens met beperkte middelen.”

Léon Blits

Secretaris

Léon, door zijn jarenlange leidinggevende ervaring bij IBM en momenteel bij Amazon Web Services, is hij een expert in bedrijfstransformatie en een gewaardeerde adviseur op het gebied van financiële flexibiliteit als kritische succesfactor voor bedrijven in de economie van vandaag.

De oprichter

Hoe het allemaal begon…

JDK is in Amsterdam opgericht in 2012. Lees hier hoe het allemaal begon.

Help ons helpen

Steun ons eenmalig of word donateur!

Onze donateurs zijn de motor van onze stichting. Als donateur van de stichting steunt u ons structureel en stelt u ons in staat om onze projecten blijvend te financieren. We zetten uw geld in waar het het hardst nodig is. Zo kunnen we samen structureel iets verbeteren binnen de lopende projecten of aankomende nieuwe projecten.

JDK info

Grubbehoeve 7,
1103GG Amsterdam

020-210 11 28
info@jongerendiehetkunnen.nl

JDK zakelijk

NL 42 INGB 0006 1975 64
KvK 55502148
RSIN: 851741095
Privacybeleid
Klachtenregeling

Social Pact JDk Jongern Die het Kunnen