3

Kom jij ons team versterken?

Vacature Ambulant begeleider

HBO niveau (32-36 uur per week)

Elke dag is anders en toch heeft elke dag hetzelfde duidelijke doel: het beschermen van kwetsbare jongeren en ondersteuning bieden aan de jongeren en hun ouders. Als Ambulant begeleider bij JDK speel je daar een zeer belangrijke rol in de ontwikkeling van deze ondersteuningsbehoefte. Samen maak je met de cliënt een plan van aanpak en je gebruikt het netwerk van de cliënt zodat deze veilig op kan groeien en zich goed kan ontwikkelen. Alles wat je bespreekt rapporteer je en je houdt nauwgezet de administratie bij. Soms kom je bij een gezin waar de beste zorg volgens jouw standaarden onhaalbaar is, de zorg die je biedt is op die momenten de beste zorg die past.

Het gaat voornamelijk om individuele begeleiding van de jongeren. Waarbij je zowel zelfstandig als in teamverband aan trajecten werkt.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

Als ambulant begeleider zet je je in voor jouw cliënten. Jouw cliënten zijn jongeren met een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen die vanwege hun problematiek moeilijk aansluiting hebben tot de maatschappij. Samen breng je in kaart wat de wensen en behoeften zijn van je cliënt en stel je een ondersteuningsplan op. Je coacht je cliënten tot dat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren en deel uit te maken van de maatschappij. Denk hierbij school, stage of een (bij)baan. Je inspireert de cliënt om, waar dat kan, op een actieve wijze zelfverantwoordelijkheid te nemen. Je zorgt voor een goede onderlinge afstemming; met je collega’s op de voorzieningen, met behandelaars en andere betrokken hulpverleners of instanties. Jij bent voor de cliënt de belangenbehartiger en hij/zij kan met vragen en problemen bij jou terecht. Je bewaakt de voortgang van de begeleiding en bent erop gericht om condities te scheppen waarin de cliënt zijn doelen kan bereiken. Daarvoor ben je creatief, flexibel en zet je door. Je staat open voor vernieuwende oplossingsrichtingen, die soms kunnen komen vanuit een onverwachte invalshoek.

Je bent voornamelijk werkzaam bij ons op kantoor in Amsterdam Zuidoost. Ook komt het voor dat je de leerling thuis of op school dient op te halen om vervolgens naar kantoor te komen. Je bent flexibel in je werktijden en je stemt dit af met de cliënt en je opdrachtgever. Werktijden variëren tussen 09.00 – 17.00 uur maar het kan voorkomen dat je ook weleens in de avond zou moeten werken.

FUNCTIE-EISEN

 Je bent in bezit van een relevante HBO-diploma bijvoorbeeld MWD/SPH/pedagogiek diploma.

 • SKJ-geregistreerd of de mogelijkheid om te registreren
 • Je bent cliëntgericht en hebt de capaciteit om mensen te verleiden tot contact.
 • Je hebt ambulante werkervaring.
 • Je steekt zo nodig de handen uit de mouwen.
 • Je hebt ruime ervaring in het werken met mensen met psychiatrische problematiek, kunt omgaan met complex gedrag.
 • Je beschikt over de benodigde sensitiviteit en bent flexibel.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.
 • Je bent innovatief en kunt jezelf goed presenteren.
 • Je bent 32 tot 36 uur beschikbaar.
 • Beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • In bezit zijn van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
 • In het bezit zijn van rijbewijs B en een auto is een pre.
 • Affiniteit met de doelgroep.

 SALARIS:

Salaris Conform CAO Sociaal Werk (Schaal 7 o.b.v. 36 uur per week min 2943, – en max 4110,-)

 SOLLICITATIE

Voor meer informatie kun je contact opnemen per mail met Marloes Kempen
m.kempen@jongerendiehetkunnen.nl of telefonisch via 020-2101128

Heb je interesse mail dan jouw motivatie en cv voor 2 januari 2024 naar info@jongerendiehetkunnen.nl

Over Stichting Jongeren die het Kunnen

Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK) is gevestigd in Amsterdam Zuidoost en is opgericht in mei 2012 door Virgil Tevreden. De stichting is opgericht vanuit de overtuiging dat ook de allerlastigste jongeren een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.

Stichting JDK richt zich op jongeren met een (licht)verstandelijke beperking, gedragsproblemen en/of met een forensisch achtergrond, ook wel bekend als een risicovolle doelgroep. De focus is het versterken van sociale vaardigheden en het vergroten van het zelfbeeld waardoor de deelnemers een grotere kans hebben om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving, die recht doet aan hun capaciteiten.

Geïnteresseerd?

Reageer op deze vacature

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

JDK info

Grubbehoeve 7,
1103GG Amsterdam

020-210 11 28
info@jongerendiehetkunnen.nl

JDK zakelijk

NL 42 INGB 0006 1975 64
KvK 55502148
RSIN: 851741095
Privacybeleid
Klachtenregeling

Social Pact JDk Jongern Die het Kunnen