Amsterdam Zuidoost –– Oprichter van Stichting Jongeren Die Het Kunnen (JDK) Virgil Tevreden was op 7 februari in de eerste uitzending van het programma ‘Wie goed doet’ van SBS6 benoemd tot held van Amsterdam. In het televisieprogramma ontvangt Virgil hiervoor een onderscheiding en daarnaast 20 trainingspakken en 20 paar schoenen voor zijn jongeren uit Amsterdam Zuidoost.

In het televisieprogramma van SBS6 ‘Wie goed doet’ worden bijzondere mensen verrast die zich belangeloos inzetten voor anderen. Op 12 November 2014 werd Virgil overvallen door de ambassadrice van JDK Renate Verbaan, Thai boxer Remy Bonjasky en de filmploeg van SBS6 tijdens een sportactiviteit. Remy heeft vervolgens de plek van de fitnessinstructeur overgenomen en de les verzorgd. Aan het einde van de activiteit werd Virgil verrast door de aanwezigheid van zijn familie, vrienden, collega’s en bestuursleden. Ook kreeg hij onder luid applaus een prachtige schaal uitgereikt door Remy en Renate. Ook de jongeren kregen een grote verrassing: 20 trainingspakken en 20 paar schoenen.

Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK) werd in mei 2012 opgericht door Virgil Tevreden. De stichting biedt aan jongeren met een laag IQ en/of (ernstige) gedragsproblemen uit Amsterdam Zuidoost een zinvolle naschoolse dagbesteding op het gebied van sport, dans, muziek, en andere fysiek-sociale activiteiten. Naast begeleiding door vakexperts is er altijd een begeleider aanwezig met specifieke ervaring met deze groep. Deze begeleider waarborgt door zijn specialistische didactische kennis dat de jongeren door de activiteiten hun sociale vaardigheden ontwikkelen, meer eigenwaarde krijgen en een positieve voorstelling opbouwen van hun rol in de samenleving.

Wilt u het het televisieprogramma ‘Wie goed doet’ terug bekijken klik hier. Even spoelen naar 30 minuten.