Vanaf de voorjaarsvakantie tot aan de meivakantie biedt jongeren die het kunnen sociaal culturele workshops aan ter vervanging van de sportactiviteiten.
De workshops worden o.a aangeboden door TopNotch Y.A.A, Young Impact en The originals Brass

Afgelopen week hebben de jongeren al een introductie gekregen van de workshops. Zo zijn de jongens begonnen met Brassband lessen en zijn de meiden van start gegaan met een fashion en fotografie workshop.

Tijdens deze workshops leren de groepen niet alleen nieuwe talenten ontdekken en ontwikkelen, maar worden ze ook bewust gemaakt van het proces waarin ze zich bevinden. Tijdens de workshops werken de jongeren naar iets toe. Bij de workshops fotografie leren zij de knepen van het vak, waarna ze een eigen cover zullen maken van een tijdschrift.

Het aanbod bestaat uit brassband, beatmaking, fashion, fotografie, paint en rap workshops. Tevens zal JDK zelf workshops aanbieden over hygiëne, sociale vaardigheden en assertiviteit.

Onze ambassadeur Kees de Koning heeft voor de rap workshops diverse artiesten aangesteld om onze jongeren te begeleiden bij het schrijven van teksten en het maken van hun eigen nummers.